Aviv Travel

Aviv Travel utazási iroda

SZILVESZTER IZRAELBEN
Izrael

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK • Időpont: 2018. december 28 - január 1. • Időtartam: utazással együtt 5 nap / 4 éj • Útvonal: 4 éj Netanya • Utazás: Budapest - Tel Aviv - Budapest útvonalon repülőjárattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal • Tervezett menetrend: december 28. Budapest 10:20 Tel Aviv 14:35 január 1. Tel Aviv 07:35 Budapest 09:30 • Elhelyezés: középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban Netanya, Residence vagy hasonló • Ellátás: izraeli büféreggeli, felár ellenében vacsora • Minimum létszám: 15 fő (a fakultatív programokra 10 fő) • Idegenvezető: kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető, aki Izraelben csatlakozik a csoporthoz ÁRTÁBLÁZAT Részvételi díj: 159 000 Ft/fő Egyágyas felár: 55 000 Ft/fő Repülőtéri illetékek és díjak: 69 000 Ft/fő Szilveszteri gálavacsora: 29 000 Ft/fő Félpanziós felár: 19 000 Ft/fő Feladott csomag: 25 000 Ft/fő Holt-tenger és Massada: 38 000 Ft/fő Nazareth és Tiberias: 34 000 Ft/fő • A részvételi díj tartalmazza: utazást a leírásban szereplő repülőjáratokkal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 4 éjszaka szállást reggelivel, a megadott programokat a szükséges belépőkkel, 1db max. 8kg súlyú kézipoggyászt a repülőjáraton, a magyar nyelvű idegenvezetést (Izraelben csatakozik a csoporthoz), baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást. • Külön fizetendő: repülőtéri illetékek és díjak, fakultatív programok*, helyi borravaló (kb. 30USD/fő).

Dátumok

  • 2018. december 28. - 2019. január 1.

Szálláshelyek

159 000 Ft/fő-től

Érdekel az ajánlat, lépjünk kapcsolatba!

Képgaléria

Vissza az ajánlatok listájához

 

Indulási időpontok:2019. március 7-14., április 11-18.,  június 27-július 4.

Utazás időtartama és útvonala: utazással együtt  8 nap / 7 éjszaka

3 éjszaka Jeruzsálem, 4 éjszaka Netanya

Utazás: Budapest– Tel Aviv – Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

Tervezett menetrendek:

március 7. Budapest-Tel Aviv 10.50-15.00

március 14. Tel  Aviv-Budapest 16.30-19.00

 

április 11. Budapest-Tel Aviv 10.20-14.30

április 18. Tel Aviv-Budapest 20.25-22.45

 

június 27. Budapest-Tel Aviv 10.20-14.35

július 4. Tel Aviv-Budapest 20.25-22.50

 

Elhelyezés: Jeruzsálemben belvárosi, Netanyán tengerpart közeli, középkategóriájú szállodában, kétágyas szobákban

Ellátás: izraeli büféreggeli, felár ellenében vacsora

Minimum létszám: 20 fő, a fakultatív programokra 10 fő

Idegenvezető: kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető,  aki Izraelben csatlakozik a csoporthoz.

 

Részvételi díj március 17-24.: 315 000 Ft/fő

Részvételi díj április 11-18.: 339 000 Ft/fő

Részvételi díj június 27-július 4.: 359 000 Ft/fő

Repülőtéri illeték: 69 000 Ft/fő

Egyágyas felár: 129 000 Ft/fő

Félpanziós felár: 29 000 Ft/fő

Fakultatív programok:

            Jeruzsálem új város és Betlehem: 35 000 Ft/fő

            Massada és a Holt-tenger: 36 000 Ft/fő

            Tel Aviv és Jaffa félnapos kirándulás: 28 000 Ft/fő

                                   

·  A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegyet Budapest - Tel Aviv - Budapest útvonalon, repülőtéri transzfereket és közlekedést a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 7 éjszaka szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat, a szükséges belépőket helyi magyar idegenvezetéssel, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.

Külön fizetendők:
repülőtéri illetékek és díjak, szervízdíj, félpanziós felár*, fakultatív programok*, helyi borravaló.

1. nap

1. nap / december 28. / Netanya Elutazás Tel Avivba 10.50 órakor, megérkezés 15.10 órakor Ben Gurion repülőtérre. Panorámás, informatív városnézés: Tel Aviv mára Izrael kozmopolita városa lett, telis-tele jókedvvel és szórakozási lehetőségekkel. Nyüzsgő terek és a tengerparti luxus szállodák idézik a mediterrán Európa és az egzotikus kelet hangulatát. Transzfer a Földközi-tenger partján lévő üdülővárosba, Netanyára. A szállodai szobák elfoglalása után esti sétára invitáljuk a hangulatos kisvárosban, melynek főterén kávézók, éttermek, kis üzletek kínálják áruikat. A december végi időjárás Netanyán tavaszias, jellemzően napsütötte, a tengervíz akár 20 C-os is lehet még. Szállás Netanyán.

2. nap

2. nap / december 29. / Netanya Reggeli után transzfer Jeruzsálembe, egész napos városnézés az óvárosban: Olajfák-hegye (történelmi, vallási események színhelye a olajfa ligetekkel borított hegyoldal, ahol a korabeli zarándokok felütötték sátraikat az ünnepek idején), Getshemane kert (az Olajfák-hegyének legismertebb része, nevét a kertben lévő olajprésről kapta. Jézus kedves helye volt, de elárulása is itt történt - fontos vallási színhely), Nemzetek Temploma (Római katolikus templom, más néven Agónia Bazilika. A jelenlegi épület két korábbi vallási helyszínre épült és az olasz tervező alkotta templom kupoláinak mozaikjait más és más ország adományozta, innen ered elnevezése. A magyar címer is látható itt.) Majd az Óváros: Zion kapu, Zsidónegyed, Siratófal, a keresztény és arab városrészek, a Via Dolorosa és a Golgotán lévő Szent Sír Templom megtekintése. A jeruzsálemi óváros városfallal körülvett rész a modern Jeruzsálemen belül, itt találhatók a legfőbb kulturális és vallási látnivalók, helyszínek. Masszív városfalai az Ottomán Birodalom idején épültek a 15. században. A Dávid király uralkodása után fia, Salamon király bővítette a várost nagyobbra. A mai városfalak 4,5 km hosszúak, 11 kapuval, melyek közül általában 7 van nyitva a látogatók előtt. Az óváros negyedei: muszlim, örmény, keresztény, zsidó. A Via Dolorosa Krisztus kereszthalálának helyszíne, ahol az első zarándokok a bizánci korban járták végig a szenvedés stációit. A mai tradicionális útvonal az Oroszlán Kapu belső részénél kezdődik és végigvezet egészen a Szent Sír templomig, mely székhelye mind a jeruzsálemi görög-katolikus pátriárkának, mind a jeruzsálemi katolikus érdeknek is. Elutazás Betlehembe a Születés templomához - Jézus feltételezett születési helyére (a betlehemi program az aktuális politikai helyzettől függ, elmaradásáért felelősséget nem vállalunk). Betlehem Palesztina területén helyezkedik el Jeruzsálemtől kb.10 kilométerre. A Születés templomát a 4. században építettek. Az eredeti épületet a történelem során lerombolták, újjáépítették, a hosszú évszázadok során sok gazdája volt. Napjainkban katolikusok, örmények és görög-ortodox vallásúak osztoznak a bazilikán. Szállás Netanyán.

3. nap

3. nap / december 30. / Netanya Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás a Holt-tengerhez. Utazás a világ egyik legmélyebb és legsósabb természetes tengeréhez strandolási lehetőséggel, majd Massada - a világ nyolcadik csodájának tartott Heródes kori erőd - maradványainak megtekintése, ismerkedés a zelóták történetével, utazás kötélpályás felvonóval. Massada a Júdeai sivatag keleti csücskén található, sziklafennsík. A Nagy Heródes által alapított erőd és palota i.e. 37 és 31 között védte a területet és folytatott máig fennmaradt hírű, heroikus harcot a behatolókkal - a zsidók bátorságának jelképévé vált ezzel. Massada 2001-ben az UNESCO világörökségei közé került. Az erődből letekintve látható a Holt-tenger kies tája. Vize az évek során csökken, így nő mindegyre sótartalma az izraeli, palesztin és jordán határnál lévő különleges tónak, mely egyben a világ egyik legmélyebb szárazföldi pontján fekszik. Mikroklímája és ásványi anyagai kifejezetten asztma, bőrproblémák és egyéb légzőszervi megbetegedések gyógyítására alkalmasak, és erre számtalan intézmény, szálloda, gyógy- és wellness szálloda épült a tó köré. Szállás Netanyán.

4. nap

4. nap / december 31. / Netanya Szabad program Netanyán, vagy fakultatív kirándulás Nazarethbe és a Galil tó szent helyire: elutazás Názáretbe - a történelmi Názáretet keresztények és muzulmánok lakják, a település eredete az ókorig nyúlik vissza. A vallástörténet szerint Jézus gyermekkorának színhelye. A program útvonala és látnivalói: Angyali Üdvözlet temploma, majd az egész napos autóbuszos kirándulás folytatása a Galil-tó (Genezáreti-tó) szent helyeire. A Galil-tó és vidéke Izrael legészakibb tartománya - termékeny föld, a tó gyógyító vize és a Szentföld emblematikus helyszíneit jelenti a látogatónak. Az ősi időkben Galileán keresztül vezettek az utak Damaszkuszba, Egyiptomba és Izrael keleti vidékére. A 16. században Tiberias volt a négy szent városok egyike, ma fontos idegenforgalmi központ. Látnivalók és útvonal: Nyolc Boldogság hegye, Ferences Kápolna (a Hegyi Beszéd színhelye), Capernaum, Szent Péter háza, a régi zsinagóga és az Úr Asztala Kápolna, Tabgha - a kenyér és halszaporítás csodájának helyszíne, a bizánci mozaik, Tiberias, a csodálatos Genezáreti-tópart megtekintése. Este fakultatív szilveszteri gálavacsora a szállodában (több fogásos vacsora ünnepi műsorral, a menü és a program később áll rendelkezésre). Szállás Netanyán.

5. nap

5. nap / január 1. / Netanya Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a terveztett menetrend szerint, 07.05 órakor. Megérkezés 09.40-kor Budapestre. A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegű.

SZILVESZTER IZRAELBEN

UTAZÁSI INFORMÁCIÓK • Időpont: 2018. december 28 - január 1. • Időtartam: utazással együtt 5 nap / 4 éj • Útvonal: 4 éj Netanya • Utazás: Budapest - Tel Aviv - Budapest útvonalon repülőjárattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal • Tervezett menetrend: december 28. Budapest 10:20 Tel Aviv 14:35 január 1. Tel Aviv 07:35 Budapest 09:30 • Elhelyezés: középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban Netanya, Residence vagy hasonló • Ellátás: izraeli büféreggeli, felár ellenében vacsora • Minimum létszám: 15 fő (a fakultatív programokra 10 fő) • Idegenvezető: kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető, aki Izraelben csatlakozik a csoporthoz ÁRTÁBLÁZAT Részvételi díj: 159 000 Ft/fő Egyágyas felár: 55 000 Ft/fő Repülőtéri illetékek és díjak: 69 000 Ft/fő Szilveszteri gálavacsora: 29 000 Ft/fő Félpanziós felár: 19 000 Ft/fő Feladott csomag: 25 000 Ft/fő Holt-tenger és Massada: 38 000 Ft/fő Nazareth és Tiberias: 34 000 Ft/fő • A részvételi díj tartalmazza: utazást a leírásban szereplő repülőjáratokkal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 4 éjszaka szállást reggelivel, a megadott programokat a szükséges belépőkkel, 1db max. 8kg súlyú kézipoggyászt a repülőjáraton, a magyar nyelvű idegenvezetést (Izraelben csatakozik a csoporthoz), baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást. • Külön fizetendő: repülőtéri illetékek és díjak, fakultatív programok*, helyi borravaló (kb. 30USD/fő).